יש דרכים רבות לקבל את החופש שנכפה עלינו ללא בחירה, חופשת פסח במערכות החינוך. יש שיראו בזמן זה הזדמנות להספיק המון דברים, יש מי שיכולים להרשות לעצמם לנוח. יש מי שהעסקת ילדים בחופש באה לו באופן טבעי, יש מי שמלחיצה, יש מי שמאתגרת ועוד.

גם עבור הילדים אין "טוב" או "לא טוב" בחופשה ארוכה. עבור ילדים שמתקשים לתפקד במסגרות נוקשות, החופש משמש הזדמנות, אולי, לצבירת כוחות מחודשים. ילדים אחרים מתקשים לתפקד ללא מסגרת, הם משתעממים מהר, לא יודעים להעסיק את עצמם ועוד.

למרות הכל ובהתחשב באופי השונה של הילדים וההורים, אנסה לתת מספר טיפים:

  1. ציפיות מהחופשה צריכות להיות ראליות- לרוב אי אפשר לא להיות במסגרת כל הזמן, ואי-אפשר לעבוד ללא סוף. אי אפשר לצפות מילד בן 10 להשאיר אחריו בית מבריק לאחר יום שלם בו, כמו שאי-אפשר לצפות מאחותו בת ה-16 לקום ב9:00 ולשחק איתו.
  2. חשוב לתכנן מעט  דברים מראש, למשל יום אחד לפחות מתוכנן הכולל יציאה מהבית במהלך שבוע שלם. או למשל, תכנון עשיית שעורי בית עם ילד אחד בכל יום, כך למשל משך חצי שעה אחה"צ בשלושה ימים.
  3. לא להיות צוות הווי-ובידור של הילדים, לעודד אותם להעסיק את עצמם על-ידי יצירת לוח אפשרויות אשר ישבתם והעליתם יחד: אפשר לצייר, לשחק בלגו, לשחק בכדור, להזמין חבר, ללכת לחבר, להכין פופקורן, לקרוא ספר ועוד. הרבה פעמים, כאשר תשבו עם הילד, תתפלאו איך הוא מאושר שהזכרתם לו שיש עוד דברים מעניינים לעשות, הוא רצה, אבל פשוט, כמו כולנו, נשאב לברירת-המחדל שלו, כמו צפייה בטלוויזיה, ללא בחירה אמתית.
  4. שחררו קצת את הגבולות של תחילת וסוף היום בתחילת החופשה, אפשר לקום מעט יותר מאוחר, אפשר לישון ב21:00 ולא ב20:00 לפעמים. ב3 הימים שלפני החזרה לשגרה, השיבו 'בנים לגבולות' (;.
  5. נסיעות- תכננו אותם. חשבו על קהל היעד- רדו לפרטים הקטנים: כולנו צריכים לבקר מידי פעם את דודה רותי, אבל מה לעשות שאין אצלה מה לעשות…קחו אתכם ברכב ערכת העסקה לכל מקרה. הבינו את חוסר הסבלנות של הילד או התרגשות היתר, ותנו לה מענה.
  6. צרו מסגרת חדשה לחופש, מותאמת לצרכים החדשים.
  7. הכינו לוח שבועי ובו ציינו את מה שכן ידוע מראש (הסבתא ביום רביעי שמביאה את האח הקטן מהגן, גם צריכה להופיע שם).
  8. תהנו מכל רגע, הוא לא ישוב, אם רגע לא הולך, עצרו, תכינו את כוס הקפה שלכם, וחשבו מה באמת אתם "רוצים" מה באמת אתם "צריכים" ובעיקר מה אתם "יכולים".

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

thirteen − 1 =

© 2024 הדס שמואל.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support