יעוץ וטיפול להורים ולמשפחות און-ליין- שווה להכיר פרטים נוספים כאן

מהי הדרכת הורים? ולמה אני לא מתחברת למושג הזה

לרוב הורים פונים להדרכת הורים כאשר מתעוררת בעיה עם הילד, בעיות ביחסים עם הילדים או כאשר יש להם שאלה התפתחותית. אתחיל מהסוף – אני לא מדריכה אתכם, אלא מלווה אתכם בתהליך חישוב המסלול המחודש בביתכם. המונח הדרכת הורים מאוד שכיח אך משום שניתן ללמוד "הדרכת הורים" גם בקורס קצר (בהעדר חוק) יש לשים לב למי ולמה אתם פנוים. תפקידי כמטפלת כאמור, אינו להדריך, אלא, לעזור לכם למצוא את המפתח לשק הכלים שלכם שאולי איבדתם בשגרת החיים העייפה. אחת הסיבות שפניתי ללימודי טיפול משפחתי היא אמונתי בגישה המערכתית.

מהי הגישה המערכתית ?

כל משפחה היא מערכת משומנת כמו מפעל. יש בה הררכיה, תפקידים ואחריות משותפת. כאשר מצביעים על מישהו אחד כמקור הבעיה, עלולים לפספס את האחריות שיש לכל אחד לאותו קושי. כאשר חושבים על המשפחה כמערכת, קל יותר להניע לשינוי, עם הבנה, שלכל פרט יש השפעה על המערכת.

  • כך למשל פנו זוג הורים עבור הבת שלהם. היא בת 15 והיא מסתגרת כל היום בחדר. "מה עושים?" הם שאלו, "כיצד לגרום לה לצאת" ?
    בגישה המערכתית אשאל למשל "למי זה הכי מפריע" ואמתין לתשובה, במקרה הזה האמא אמרה "אני הייתי מאוד פעילה בגילה, אני מרגישה שהיא מפספסת" והאבא ענה "אני לא יודע מה עובר עליה, אני זוכר שאף אחד לא ידע מה עבר עליי בגילה, והייתי במצוקה גדולה". השוני בתפיסת הקושי אצל ההורים הוא המפתח לגישה אל בתם.
  • או אמא שפנתה אליי במצוקה גדולה "הכל עליי, אני לא מספיקה כלום, כל היום צעקות בבית, הם לא עושים כלום". היא הגיעה עם הבעל לפגישה הראשונה שכלל האשמות רמות, אף אחד מבני הזוג לא לקח אחריות על המצב. כשביררנו יותר לעומק, הסתבר ששניהם בעלי קרירות תובעניות ואין איזון בצרכים השונים. בפגישה הבאה הגיעו גם שלושת הילדים שלהם, בני 6,12, 15. התחלנו לחשוב כמפעל- מה האחריות של כל אחד. הילדים שהרגישו שכל היום מבקרים אותם וההורים המותשים למדו להכיר את הצרכים השונים של כל אחד ומאוחר יותר חשבו איך כל אחד, לפי יכולתו, לוקח אחריות על שינוי פסקול-החיים.

המשפחה כמפעל

מזמינה לערוך בדיקה:

חשבתם פעם מהו פסקול ילדותיכם?

איזה "מוסיקה" תתנגן בזיכרון של ילדיכם לכשיגדלו?
האם הוא יהיה מלא במילים כמו "יאללה" , "קדימה", "קשה לי" "אתה תמיד עושה לי" "הם מוציאים לי את המיץ" "לא יכול יותר! " "שיגמר היום…" או במילים כמו "אני שמחה לראות אותך!" "הזמן שלנו יקר וחשוב לי", "כל היום חיכיתי לראות אותך אהוב! " "נעים לי בחברתך" ? .

מזמינה אתכם לעצור, לחשוב, לשים לב למציאות שלכם- האם נשאבתם אליה? האם היא על אוטומט? או שיש הרבה בחירה ורצון בתוך השגרה הלאה?

אם אתם חשים שאתם לא במקום הנכון, שהכוחות שלכם לא מנותבים נכון או שאינם נגישים לכם

מוזמנים לפנות אליי, יחד נמצא את הדרך ואת אפשרויות התמיכה המותאמות לכם באופן אישי, נמלא את ארגז הכלים בכלים יעילים ואפקטיביים יותר (!)

ניתן להתייחס לטיפול מנקודת פתיחה של בעיה הניתנית לזיהוי כמו למשל : טיפול בהורות להפרעת קשב- נלמד יחד להבין מה כהורים מוציא אתכם משלוותכם ומה ניתן לעשות. כיצד לעזור לילד ולכם להתארגן מחדש יחד עם הפערים בצרכים של כל אחד מבני המשפחה. נראה מהיכן נובעים השיקולים לתמיכה או התנגדות לכדור באם הומלץ ואילו פעילויות כדי לעשות בבית לשם עזרה בוויסות רגשי וחושי

ולפעמים, כאמור, נעבור מסע יחד על מנת לדייק את סיבת הפנייה. לשם התיעצות ראשונית מקצועית מוזמנים להכנס לקבוצת ההורים הגדולה שלי בפייסבוק בשם "התפתחות רגשית-יעוץ מקצועי להורים". משמעות קריטית למעורבות הורים בטיפול בילדם. ניתן לקרוא עוד כאן מתוך המאמר שפורסם בYNET

השיטה היחודית שלי להדרכות ההורים הוזמנה להצגה כסדנה בכנס המרכזי להורות של האיגוד לטיפול משפחתי וזוגי

© 2023 הדס שמואל.

בניה - שמרת דיגיטל - מומחה מחשוב ואינטרנט, עיצוב - סטודיו לעיצוב הלית קלכמן

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support